Civil Engineering and ConstructionNovapoint & Quadri
Grundkurs | Klassrum
2 dagar

Quantm

Med Quantm är det enkelt att generera optimala linjer och korridorer i väg- och järnvägsprojekt. Den här kursen ger dig grundläggande kunskaper och god förståelse av programmet.

Målgrupp

Kursen riktar sig i huvudsak till väg- och järnvägprojektörer, men även till er inom t ex entreprenadsidan som arbetar med modeller, optimering av vertikalgeometrier samt GIS, kostnader och mängdreglering.

Kursinnehåll

Under kurstillfället lär du dig bland annat att skapa och redigera modeller i Quantm. Vi går igenom hur man lägger in data som geologi, kostnader och geometri. Därefter låter vi programmet söka efter linjer, definiera och optimera korridor samt finner de bästa lösningarna i korridoren. Med Quantms hjälp lär vi oss hitta de linjer som bäst uppfyller krav på massbalans och hur vi kan plocka ut rapporter. Avslutningsvis jobbar vi med att utvärdera de olika alternativen vi fått fram samt hur man analyserar kostnader från dag ett i projektet.

Förkunskaper

Du bör ha viss erfarenhet av arbete med kostnader, GIS och väg- eller järnvägprojektering. Du bör även vara bekant med terminologi och arbetsgång vid projektering. 

Kursledare

Magnus Hedly

Pris

kr 15.000,00

Utbildningar

Det finns inga planerade kurser Intresseanmälan
© Copyright 2016, Trimble Navigation Limited. All rights reserved. TERMS OF USE | PRIVACY STATEMENT